In Recepten

Lunch – of voorgerecht voor 4 personen / 150 kcal 

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortels
  • 1 uien
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peterselie (garnering)
  • 1 el olie 

Bereiden:

Maak de groenten schoon. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de zoete aardappel, de wortels en paprika in blokjes. 

Verhit olie en een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook in ca 3 minuten. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 min mee. Schep de groenten regelmatig om. Voeg 1 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Laat de soep voor ca 20 minuten op laag vuur koken. 

Pureer de soep en breng op smaak met cayenne peper. Serveer de soep en garneer met de peterselie.

Eet smakelijk!