In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 320 kcal 

Ingrediënten:

10 gr boter
100-150 gr zalmfilet
1 el citroensap
1 ei gekookt, in stukjes
1/2 el yoghurt

1/2 el mayonaise
1/2 rode uien, fijn gesnipperd
1 el verse dille, fijngesneden
1 el komkommer of augurk, in stukjes

Bereiden:

Smelt de boter in een hapjespan. Leg de zalm erin en bestrooi met peper en zout. Schenk het citroensap erover en laat de zalm met de deksel op de pan in 10-12 min. zachtjes gaar worden. Laat de zalm afkoelen.

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Roer in een kom de yoghurt met de mayonaise en peper en zout tot een sausje. Verdeel in een andere kom de zalm met een vork in kleine stukjes. Schep de ei, ui en dille, vers gemalen peper en de saus erdoor.

Tip: Lekker op een toastje of volkoren boterham. Je kunt i.p.v. zalmfilet ook zalm uit blik gebruiken.

Eet smakelijk!