In Recepten

Lunch of voorgerecht voor 6 personen / 360 kcal

Ingrediënten:

  • 250 gr gedroogde rode linzen
  • 3 winterwortelen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie of kokosolie
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1/2 spaanse peper in ringen
  • 3 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 1/2 lt groente bouillon

Bereiden:

Snijd de wortelen, bleekselderij, knoflook en uien in stukken. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en voeg de uien, knoflook, wortelen, bleekselderij en peper toe. Bak de groente lichtjes en voeg de tomaten, de bouillon en de linzen toe. Breng aan de kook en laat de soep 30-40 minuten pruttelen totdat de linzen en de groentes gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep iets te dik, voeg er nog wat water bij. Breng de soep op smaak met gemalen verse peper. 

Eet smakelijk!