In Recepten

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen / 420 kcal

Ingrediënten:

  • 250 gr rode linzen
  • 3 winterwortels
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zoete punt paprika’s
  • 400 ml kokosmelk light
  • 4 el tikka masala
  • 1 groente bouillon blokje
  • 1 l water, gekookt
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • Verse koriander naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Geraspte kokos voor afwerking

Bereiden:

Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Schil de wortels en aardappelen en snijd deze in kleine stukjes (sneller gaar). Snijd de paprika in reepjes.

Verwarm de olie in de pan en fruit de ui. Voeg daarna de wortels, aardappelen, paprika en knoflook toe en bak deze even kort mee. Voeg de curry madras toe en bak deze ook even mee. Doe vervolgens de linzen erbij, samen met de het water, de bouillonblokjes en de kokosmelk. Zorg dat de linzen en de groente onderstaan.

Laat de linzen curry op een gemiddeld vuur circa 20 minuten pruttelen. Wel tussendoor goed roeren (linzen zakken naar de bodem), anders brand het aan.

Serveer de linzen en de groente met wat verse koriander, geraspte kokos en een partje limoen.

Tip: 

Lekker met zilvervliesrijst of naanbrood.

Wil je het pittiger voeg dan sambal of een spaans pepertje toe aan de curry.

Eet smakelijk!

PROBEER DE WEEKMENU’S OP MAAT