In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen – kcal 490 kcal

Ingrediënten:

  • 500 ml groente bouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 gr risotto rijst
  • 1/2 bol mozzarella of zachte geitenkaas
  • handje rucola
  • 5 tot 6 tomaten, in stukken
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1 tot 2 takjes verse oregano en tijm
  • peper en zout

Bereiden:

Neem een pan met dikke bodem, verwarm 1 el olijfolie en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak deze ca 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de de paprikapoeder, de tijm en oregano toe en laat nog ca 5 minuten pruttelen. Zodra de tomaten een saus vormen, haal je de pan van  het vuur en pureer je de saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog een klein beetje water toe, wanneer de saus de dik is.

Neem een andere grote pan, verwarm 2 el olijfolie en fruit de ui. Voeg de risotto rijst toe en bak al roerend en paar minuten mee. Voeg vervolgend iedere keer een grote lepel van de bouillon toe (liefst als deze nog warm is). Roer regelmatig en zodra de rijst droger wordt, dan voeg je weer wat bouillon toe. Na ongeveer 20-25 minuten is de rijst gaar en voeg dan de tomatensaus toe. Laat deze een paar minuten mee sudderen. Voeg op het laatst de mozzarella of zachte geitenkaas toe en roer het zachtjes door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de risotto in een diep bord en garneer met rucola en een scheutje olijfolie.

Tip: je kan de tomaten saus ook in een grotere portie maken en deze invriezen. Zo heb je altijd een verse en zelfgemaakte tomaten saus in huis.

Eet smakelijk!