In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 455 kcal

Ingrediënten:

  • 10 gr roomboter
  • 1/2 ui
  • 150 gr risotto rijst
  • 1/2 liter groente bouillon
  • 50 ml droge witte wijn
  • 150 gr verse spinazie
  • 50 gr gorgonzola

Bereiden:

Verhit de boter in een diepe pan. Voeg de ui toe en fruit 3 minuten. Doe de rijst erbij en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en roer voorzichtig door de risotto. Doe de kaas erbij en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Tip: lekker met een groene salade

Eet smakelijk!