In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen – kcal 150 kcal

Ingrediënten:

1 grote ui

1 teen knoflook

1 courgette

1 aubergine

1 rode paprika

1 gele of groene paprika

2 el olijfolie

2 tl gedroogde Provençaalse kruiden

2 grote tomaten

Bereiden: Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd te tomaten in blokjes.

Doe alles in een ovenschaal en verdeel er de olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout.

Bak de ratatouille in circa 30 minuten gaar in de oven. Serveer de ratatouille met een stuk brood en een stukje gegrilde vis of vlees.

Tip: voor een iets pittigere smaak kan je ook een Spaans pepertje toevoegen aan het gerecht. 

Tip: Dit gerecht kan je ook op de BBQ klaar maken. Gebruik dan een aluminium schaal.

Dit gerecht kan je een aantal dagen bewaren in de koelkast en is ook heerlijk door de pasta of door een salade.

Eet smakelijk!

Meer recepten, klik dan hier