Hoofdgerecht voor 1 persoon / 490 kcal
Ingrediënten:
50 gr quinoa
100 gr rauwe bieten, geschild
1/2 rode ui
1/2 el olijfolie
1/4 tl verse tijm
50 gr feta
1/4 bosje verse peterselie, grof gehakt
12 gr pecannoten, grof gehakt
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de quinoa circa 30 minuten wellen in koud water.
Snijd de bieten en uien in gelijke parten en schud ze om met de olijfolie, tijm, wat grof zout en peper. Spreid uit op een bakplaat en rooster circa 30 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om. Bereid de quinoa verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de quinoa, bieten, uien, kaas en peterselie voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de pecannoten en serveer (lauw)warm.
Tip: Je kan ook gekookte bieten gebruiken. Verwarm ze dan nog even in een koekenpan, te samen met de uien, tijm (en een scheutje ahorn siroop).
I.p.v. pecannoten kan je ook walnoten gebruiken.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten
Probeer een gratis weekmenu
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.