In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 600 kcal

Ingrediënten:

5 plakjes diepvries bladerdeeg

1/2 el olijfolie

1 el ongezouten roomboter

400 gr gesneden prei
2 el gedroogde basilicum
3 middelgrote eieren

125 ml kookroom

175 gr geraspte oude Goudse kaas 48+
100 gr hamreepjes

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quiche vorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei met de basilicum toe en bak 3 min. Klop de eieren met de room en de helft van de kaas los. Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het prei mengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie zodat de taart niet aanbrand. 

Tip: vervang oude kaas door mozzarella of geitenkaas en ipv van basilicum kan je ook kerriepoeder gebruiken.

Vega: vervang de ham voor rode of oranje paprika (ook leuk voor de kleur). 

Eet smakelijk!

Wil jij op de hoogte blijven en regelmatig lekkere en makkelijke recepten ontvangen, meld je dan voor de wekelijkse updates.

JA, kom maar op met die recepten!

Meer lekkere recepten

Probeer een gratis weekmenu