In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 290 kcal

Ingrediënten:

  • 250 gr rundergehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kikkoman, zoute soja saus
  • 1 tl sambal
  • 1 el provinciaalse kruiden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 125 gr champignons, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 grote tomaten, in blokjes
  • Peper en zout

Bereiden:

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en rul het gehakt gaar. Voeg de ui, knoflook en paprikapoeder toe en bak mee. Voeg vervolgens de overige ingrediënten (behalve de tomaten uit blik) toe en bak voor circa 15 minuten gaar. Voeg daarna de tomaten uit blik toe en laat de saus nog circa 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met volkoren pasta en 30+ oude kaas.

Tip: Heb je saus over, vries deze dan in voor een volgende keer. Je hoeft dan alleen nog wat pasta te koken!

Eet smakelijk!