Voor- of lunchgerecht voor 4 personen / 225 kcal
Ingrediënten:
- 1 el olie
- 1 ui, in dunne ringen
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 2 tl garam masala
- 1 tl chilipoeder
- 250 gr linzen (groene)
- 1,5 l groentebouillon
- Geraspte schil en sap van 1 limoen
- beetje yoghurt en koriander
Bereiden:
Verhit de olie in een pan en fruit de uiringen in 5 tot 7 minuten zacht. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de linzen, bouillon en limoenrasp toe; breng alles aan de kook. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn. Voeg het limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel yoghurt en de blaadjes koriander.
Tip: Wil je minder e-nummers gebruiken, kies dan voor de groentebouillon tabletten van Zonnatura.
*Dit recept is van Jamie Oliver.
Eet smakelijk!
Genieten van lekker eten, zonder aan te komen
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.