In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 425 kcal

Ingrediënten:

  • 0.75 el olijfolie 
  • 1 gekookt bietje, geschild, in kleine blokjes
  • 75 gr volkoren pasta
  • 1 lente-/bosui, in dunne ringetjes
  • 1/4 komkommer, geschild en in blokjes
  • 0.5 el kappertjes 
  • 25 gr feta, verkruimeld 
  • balsamicoazijn 
  • 0.25 handje basilicum, gescheurd, alleen de blaadjes

Bereiden:

Verwarm de olijfolie en laat de bietenblokjes hierin op lage stand opwarmen. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de pastas volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep de hete pasta samen met de komkommer, de bosui, de kappertjes en de feta door de bietenblokjes. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en een paar druppels balsamicoazijn. Schep als laatste de basilicum door de pasta en serveer direct.

TIP: Verwarm de bietenblokjes met wat ahornsiroop of vervang de feta door een zachte geitenkaas.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Probeer een gratis weekmenu