In Recepten

Lunch of voorgerecht voor 4 personen / 180 kcal

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500 gr Roma tomaten, in stukken
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl tomatenpuree
  • 2 el olijfolie of kokosolie
  • 500 ml water, kokend
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 2 rundersaucijzen

Bereiden:

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, de knoflook, de tomatenpuree en de paprikapoeder in circa 4 minuten. Roerbak de paprika en de tomaten 10 minuten mee en voeg het water en de bouillonblokjes toe. Laat nog en paar ca. 15 minuten doorkoken. Haal het vel van de saucijzen en maak kleine balletjes. Pureer de soep met een staafmixer en voeg voeg de gehaktballetje toe. Laat de soep voor ca. 10 pruttelen (niet meer aan de kook) tot dat de balletjes gaar zijn en voeg peper en zout naar smaak toe. 

Tip: Wil je minder e-nummers gebruiken, kies dan voor de groentebouillon tabletten van Zonnatura.

Iets pittigere soep, voeg tabasco toe.

 

Eet smakelijk!