In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 755 kcal

Ingrediënten:

1/2 kippenbouillon tablet

1/2 lt water

125 gr trostomaten

1/4 buisje saffraan

1/2 middel grote ui

1 teen knoflook

40 gr pittige chorizo worst

1/2 el olie

1/4 el gerookte paprikapoeder

100 gr paella rijst

130 gr kipdijfilet in reepjes

75 gr rauwe en gepelde reuzengarnalen (diepvries)

2 rode paprika’s

100 gr tuinerwten (diepvries)

Spaanse peper (optioneel)

Bereiden:

Doe de bouillontabletten in een pan met het water en breng aan de kook. Snijd de tomaten in blokjes. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 1 el bouillon toe. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de chorizo in plakjes.

Verhit de olie in een paellapan, wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en chorizo met de paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de kip toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomaat, saffraan met bouillon en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst in 20 min. gaar. Roer regelmatig. Voeg na ongeveer 16 min. de garnalen toe. Snijd de paprika’s in ringen en voeg samen met de tuinerwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 4 min.

Tip: bak de Spaanse peper mee, wanneer je de paella pittiger wilt.

Eet smakelijk!

MEER HEERLIJKE RECEPTEN