In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 550 kcal

Ingrediënten:

  • 100 gr kriel in de schil
  • 100 gr zalmfilet
  • 1 rode ui
  • 1 pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook, in schijfjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Paprika poeder (optioneel)

Bereiden:

Verwarm de oven op 200 graden. Was de kriel, laat uitlekken en snijd vervolgens deze in 2-en of in 3-en. Doe de kriel in een ovenschaal en verdeel er wat olijfolie, peper en zout over.

Schil en snijd de pastinaak en aardappel in gelijke stukken. Maak de ui schoon en snijd in 4-en.

Doe de groenten in een ovenschaal en verdeel er olijfolie, knoflook peper en zout over.

Bak beide schalen in ca 35 minuten bruin. Zet vervolgens de oven op 180 graden en laat de groenten en de aardappelen in de oven staan.

Doe de zalm in een ovenschaal en zet deze (als de oven op 180 graden is) erbij. Bak de zalm in ca 15-18 minuten gaar. Haal alles uit de oven en verdeel over je bord.

Tip: Voeg wat paprika poeder toe aan de krieltjes voor een bruinere kleur en meer smaak.

Eet smakelijk!

PROBEER EEN GRATIS WEEKMENU