Hoofdgerecht voor 4 personen / 650 kcal
Ingrediënten:
4 aubergines
1 ui
2 tenen knoflook
195 ml olijfolie
800 gr tomatenblokjes in blik
1 tl sambal
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
250 gr mozzarella
15 gr verse basilicum
Bereiden:
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat ze in een vergiet 20 minuten uitlekken.
Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui en de gesneden knoflook 2 minuten. Voeg de tomaten toe. Breng de saus op smaak met sambal (of een spaans pepertje), peper en zout. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Spoel de aubergines af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergines in delen, bak steeds in een scheut van de rest van de olie. Bak de plakken telkens 2 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine. Bak ca. 30 minuten in de oven.
Lekker met volkoren of bruin stokbrood.
Tip: Voeg ook eens rode paprika of zoete punt paprika aan je tomatensaus toe.
Voor een gezondere variant, vervang de parmezaanse kaas door 30+ oud of jong.
De melanzane is ook heerlijk om koud te eten.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.