Hoofdgerecht voor 1 persoon / 520 kcal
Ingrediënten:
- 70 gr zilvervlies
- 125 gr sperziebonen
- 1 ei
- 40 gr tonijn
- 1/2 rode ui, in ringen
- 25 gr veldsla
- olijven
- 1 el olijfolie
- 1/2 el witte wijn azijn
- peper en zout
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Kook ondertussen het ei halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.
Neem een grote schaal en meng daarin de rijst, de sperziebonen, veldsla, tonijn, ui, olijven, olijfolie en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer op een bord met het ei.
Tip: variatie, doe er ook eens linzen doorheen.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.