In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 520 kcal

Ingrediënten:

  • 70 gr zilvervlies
  • 125 gr sperziebonen
  • 1 ei
  • 40 gr tonijn
  • 1/2 rode ui, in ringen
  • 25 gr veldsla
  • olijven
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el witte wijn azijn
  • peper en zout

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Breng ondertussen een andere pan met ruim water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de bonen en kook ze afhankelijk van de dikte in 6-8 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Kook ondertussen het ei halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer.

Neem een grote schaal en meng daarin de rijst, de sperziebonen, veldsla, tonijn, ui, olijven, olijfolie en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Serveer op een bord met het ei.

Tip: variatie, doe er ook eens linzen doorheen.

Eet smakelijk!