In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 320 kcal

Ingrediënten:

  • 600 gr gekookte bietjes, in partjes of plakjes*
  • 4 el olijfolie
  • 4 zalmfilets
  • 1 blik linzen of 1 zak uit de diepvries (Bonduelle)**
  • 1 rode ui, in ringen
  • 3 el balsamicoazijn

Bereiden:

Bak de bietjes in een koekenpan in wat olijfolie en balsamicoazijn. Bak de zalmfilets in een andere koekenpan in ca 5 minuten. Meng intussen de linzen met de ui en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de linzen over 4 borden, leg de bietjes op de linzen en leg vervolgens de zalm erop. Bedruppel met de rest van de balsamico.

Eet smakelijk!

* Recept om zelf bietjes te koken, vind je op de site.

**Bevroren linzen 2 min opwarmen in ruim kokend water. Gebruik je linzen uit blik, dan svp goed afspoelen!