In Recepten

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes. 

Ingrediënten:

  • 500 gr gehakt
  • 1 portie bechamelsaus (recept zie hieronder site)
  • 250 gr lasagne vellen (verse)
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • peper en zout
  • snuf tijm
  • snuf oregano
  • 25 gr geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • olie + om in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een een beetje olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg de wortel en de paprika in kleine stukjes toe. Roer de tomatenpuree er door en daarna de tomatenblokjes. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Laat de saus nog een paar min indikken.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel over de bodem. Dek af met een laagje lasagnevellen. Schep ongeveer de helft van de bechamelsaus hierop en dek weer af met lasagnevellen. Doe dan weer een laag gehakt en verdeel 1 bol mozzarella in plakjes hierover. Dek weer af en herhaal nogmaals met bechamelsaus en gehakt en eindig met de tweede bol mozzarella. Bestrooi de lasagne met kaas en bak in ca 45 min mooi bruin.Lekker met een salade!

Eet smakelijk!

 

Recept bechamelsaus:

  • Ingrediënten:
    50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • Peper en zout
  • Snufje nootmuskaat

Bereiding:
Smelt de boter in een pannetje. Roer de bloem er door met een garde of houten lepel. Bak de roux 2 a 3 minuutjes tot hij een zanderige structuur krijgt. Giet dan beetje bij beetje de melk al roerend met de garde toe. Breng de bechamelsaus op smaak met een snufje peper en zout en nootmuskaat.

Tip:
Is de saus nog iets dun laat hem dan iets langer op het vuur staan. Is hij juist te dik, voeg dan een beetje melk toe. Voeg een beetje geraspte kaas toe aan de saus en je hebt een lekkere kaassaus.