Hoofdgerecht voor 2 personen / 600 kcal
Ingrediënten:
- 2 kippendijen, in stukjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
- 1 el kerriepoeder
- 1 kippenbouillon tablet
- 200 ml water
- 1 el bloem
- 200 ml kokosmelk
- 1/2 spitskool
- 150 gr zilvervliesrijst
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui.
Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, voeg de ui toe en bak 2 min. Voeg de bloem en kerriepoeder toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de kokosmelk, bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de spitskool. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spitskool 2 min. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer de rijst met de kip kerrie en de spitskool.
Tip: Je kunt de spitskool vervangen door paksoi.
Eet smakelijk!
Genieten van lekker eten zonder aan te komen, ontdek het geheim
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.