In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 570 kcal

Ingrediënten:

  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 el curry madras kruiden
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 gr kikkererwten
  • 150 gr zalmfilet
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 gr spinazie, panklaar
  • 2 cm verse gember of 1 el gember siroop
  • 1 el kokosolie

Bereiden:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok of tajine en fruit de ui, gember en curry madras kruiden in circa 3 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de zilvervliesrijst.

Tip: mijn voorkeur gaat uit naar gedroogde kikkererwten. Dit vergt iets meer voorbereiding en bereidingstijd, maar de smaak is veel beter.

Eet smakelijk!