Hoofdgerecht voor 2 personen / 570 kcal
Ingrediënten:
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 el curry madras kruiden
- 1 ui
- 2 tomaten
- 200 gr kikkererwten
- 150 gr zalmfilet
- 100 ml kokosmelk
- 200 gr spinazie, panklaar
- 2 cm verse gember of 1 el gember siroop
- 1 el kokosolie
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een wok of tajine en fruit de ui, gember en curry madras kruiden in circa 3 minuten op laag vuur. Voeg de kokosmelk, kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de curry en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de zilvervliesrijst.
Tip: mijn voorkeur gaat uit naar gedroogde kikkererwten. Dit vergt iets meer voorbereiding en bereidingstijd, maar de smaak is veel beter.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.