Hoofdgerecht voor 2 personen / 680 kcal
Ingrediënten:
100 gr gedroogde linzen
200 gr kastanje champignons
1 teen knoflook
4 stronken witlof
25 gr walnoten
2 el olijfolie
2 el azijn (balsamico)
100 gr eikenbladslamelange of rucola
150 gr blauwaderkaas
Bereiden:
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg als het water kookt de linzen toe. Kook ze in ca 20 minuten beetgaar. Veeg ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier en halveer de grotere exemplaren. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof in de lengte in tweeën of vieren (ligt aan de grote van de stronk).
Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 minuten Laat ze afkoelen op een bord. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Schep op een bord.
Giet ondertussen de linzen af en schep ze in een lage schaal. Schep de de azijn en peper en eventueel zout door de warme linzen. Laat ze een paar minuten afkoelen. Verhit de koekenpan opnieuw en roerbak de witlof op hoog vuur gaar. Schep samen de witlof met de paddenstoelen, door de linzen.
Schep op het laatste de sla erdoor, verkruimel de gorgonzola erover en bestrooi met de walnoten. Breng op smaak met wat extra olijfolie, azijn, peper en zout (indien nodig).
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten
Probeer een gratis weekmenu
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.