Hoofdgerecht voor 2 personen / 585 kcal
Ingrediënten:
400 gr aardappelen
200 gr verse zalm
350 gr witlof
50 gr druiven zonder pit
50 ml kookroom
1/2 el mosterd
1/2 el honing
olijfolie
Bereiding:
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Verhit een scheut olie in een pan.
Snijd de zalm in blokjes en bak de reepjes in de pan met olie in circa 3 minuten om en om bruin en rosé van binnen. Breng de zalm op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de zalm op een bord. Snijd de stronkjes witlof in achten.
Bak de witlof in circa 5 minuten. Halveer de druiven en voeg ze toe aan de pan met witlof. Bak de druiven circa een minuut mee en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de mosterd toe en bak kort mee om te ontzuren.
Voeg vervolgens de kookroom en honing toe. Meng de zalm voorzichtig door met de witlof en druiven. Verdeel de aardappels over borden en schep de roergebakken druiven met zalm erbij.
Tip: Migraine proof, mosterd kan migraine opwekken. Dit gerecht kan ook prima zonder mosterd gemaakt worden.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten
Probeer een gratis weekmenu
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.