In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 650 kcal

Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 paprika’s (geel en rood)
  • olijfolie
  • 1/2 el rode wijnazijn
  • 200 gr falafel*
  • 2 grote pitabroodjes
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • ijsbergsla

Bereiden:

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Meng wat olijfolie met de azijn en sprenkel over de paprika. Meng door de paprika en rode ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel op middelhoog vuur. Rooster de pitabroodjes.

Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer en pers de rest van de knoflook en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de sla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafel erover. Serveer met de rest van de paprikasalade en de tzatziki.

*Zie recept verse falafel

VERSE FALAFEL

Ingrediënten:

  • 350 gr kikkererwten uitgelekt *
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • verse peterselie
  • 1/2 tl komijn poeder
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Bereiden:

Doe alle ingredienten, behalve de bloem, in een keukenmachine en mix door elkaar. Mix het niet te fijn, maar laat het een beetje grof (anders kan het mengsel te dun worden). Meng er op het laatst de bloem door en draai, vervolgens van het mengsel, kleine balletjes. Druk de balletjes plat en laat in de de koelkast 2 tot 3 uur opstijven. Vervolgens kan je ze bakken in olie en serveren met een pitabroodje, wrap of couscous.

Tip: * mijn voorkeur gaat uit naar gedroogde kikkererwten. Ze moeten wel 8 uur weken en nog gekookt worden, maar de smaak is vele malen lekkerder.

Eet smakelijk!