In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 700 kcal

Ingrediënten:

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 pot bruinen bonen (660 gr, netto 465 gr)
  • 2 middelgrote uien, in stukjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 el sambal
  • 1 el paprika poeder
  • 3 paprika’s, in stukken
  • 2 tomaten, in stukken
  • 125 gr champignons, in plakken
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 el vloeibare margarine
  • Peper en zout

Bereiden:

Bak het gehakt in een pan met dikke bodem (sudderpan). Voeg de knoflook en uien toe en bak voor ca 4 min mee. Voeg de sambal en paprikapoeder toe en bak even mee. Voeg daarna de paprika’s, de champignons en de verse tomaten toe en bak deze voor ca 5 minuten. Voeg daarna de tomaten blokjes toe en sudder het geheel voor ca 5 minuten. Voeg daarna de bruinen bonen toe (goed gewassen en uitgelekt) en sudder de chili voor ca 10-15 minuten op laag vuur en roer regelmatig om. 

Breng op smaak met peper en zout. Lekker met zilvervliesrijst. 

Tip: kies voor gedroogde bruinen bonen. Deze moeten wel 8 uur weken en nog ca 2 uur gekookt worden, voordat je ze kunt gebruiken. 

Eet smakelijk!