Hoofdgerecht voor 2 personen / 700 kcal
Ingrediënten:
- 250 gr rundergehakt
- 1 pot bruinen bonen (660 gr, netto 465 gr)
- 2 middelgrote uien, in stukjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1/2 el sambal
- 1 el paprika poeder
- 3 paprika’s, in stukken
- 2 tomaten, in stukken
- 125 gr champignons, in plakken
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 el vloeibare margarine
- Peper en zout
Bereiden:
Bak het gehakt in een pan met dikke bodem (sudderpan). Voeg de knoflook en uien toe en bak voor ca 4 min mee. Voeg de sambal en paprikapoeder toe en bak even mee. Voeg daarna de paprika’s, de champignons en de verse tomaten toe en bak deze voor ca 5 minuten. Voeg daarna de tomaten blokjes toe en sudder het geheel voor ca 5 minuten. Voeg daarna de bruinen bonen toe (goed gewassen en uitgelekt) en sudder de chili voor ca 10-15 minuten op laag vuur en roer regelmatig om.
Breng op smaak met peper en zout. Lekker met zilvervliesrijst.
Tip: kies voor gedroogde bruinen bonen. Deze moeten wel 8 uur weken en nog ca 2 uur gekookt worden, voordat je ze kunt gebruiken.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.