In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 560 kcal

Ingrediënten:

250 gr iets kruimige aardappelen
200 gr broccoli
150 gr verse zalmfilets
20 gr boter

Bereiden:

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe in een pan ruim water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in plakjes. Voeg de broccoli de laatste 4 min. toe aan de aardappelen.

Bestrooi de zalmfilet met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm op middelhoog vuur in 6 min. net gaar. Keer halverwege.

Giet de aardappelen en broccoli af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg zo veel kookvocht toe tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalmfilet met de broccoli stamppot 

Eet smakelijk!