In Recepten

Bijgerecht voor 2 personen / 280 kcal

Ingrediënten:

  • 200 gr boerenkool
  • 25 gr pijnboompitten
  • 50 gr pecorino
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie (extra vierge)
  • nootmuskaat, peper en zout

Bereiden:

Kook de boerenkool in 5 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht voor straks. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur in 5 min al omscheppend goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden! Laat ze afkoelen. Rasp de pecorino grof. Doe de knoflook, de pecorino en de pijnboompitten in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Giet de boerenkool af en duw het meeste vocht eruit met een pollepel. Voeg de boerenkool erbij. Giet de olijfolie ook erbij en maal tot een stevige pesto. Breng op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat.

Tip: Lekker met volkoren pasta of over krieltjes.

Eet smakelijk!