Hoofdgerecht voor 2 personen / 720 kcal
Ingrediënten:
1/2 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
2 tomaten, in blokjes
1 appel, geschild en in blokjes
olie
1/2 el kerriepoeder
250 gr rundergehakt
50 gr rozijnen
150 gr zilvervliesrijst
1 ei, geklutst
2-3 kleine blaadjes laurier
Peper en zout
Bereiden:
Verwarm de oven op 180 graden. Verhit olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en kerrie. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur. Voeg de tomaten, appel en rozijnen toe. Roer goed door.
Zet het vuur lager. Leg de deksel op de pan en stoof het geheel in circa 10 minuten op laag vuur, tussentijds roeren. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel er het geklutste ei overheen en de laurier. Bak nog voor ca 30 in de oven. Kook de rijst volgens de verpakking. Dit gerecht is lekker met gestoofde spitskool of gestoofde wittekool. Verdeel de rijst, de groente en de boboti op je bord.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten
Probeer een gratis weekmenu
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.