In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 720 kcal

Ingrediënten:

1/2 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijn gesneden

2 tomaten, in blokjes

1 appel, geschild en in blokjes

olie

1/2 el kerriepoeder

250 gr rundergehakt

50 gr rozijnen

150 gr zilvervliesrijst

1 ei, geklutst

2-3 kleine blaadjes laurier

Peper en zout

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 graden. Verhit olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en kerrie. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur. Voeg de tomaten, appel en rozijnen toe. Roer goed door.

Zet het vuur lager. Leg de deksel op de pan en stoof het geheel in circa 10 minuten op laag vuur, tussentijds roeren. Breng op smaak met zout en peper.

Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel er het geklutste ei overheen en de laurier. Bak nog voor ca 30 in de oven. Kook de rijst volgens de verpakking. Dit gerecht is lekker met gestoofde spitskool of gestoofde wittekool. Verdeel de rijst, de groente en de boboti op je bord.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Probeer een gratis weekmenu