Hoofdgerecht voor 2 personen / 470 kcal
Ingrediënten:
- 1/2 middelgrote bloemkool, de roosjes
- 1 el zonnebloemolie of olijfolie
- 1 ui, gesneden
- 1 teentje knoflook, gesneden
- 1 tl verse geraspte gember
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 200 gr tomaten (mag uit blik, voorkeur is vers)
- 200 gr kikkererwten (mag uit blik, voorkeur is gedroogde)
- 1 tl garam masala
- verse koriander
- zout en peper
Bereiden:
Kook de bloemkoolroosjes halfgaar en giet af. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit op middelhoog vuur ca. 10 minuten. Roer het regelmatig om, zo voorkom je dat het aanbrand. Voeg de koriander, komijn, chilipoeder, peper en zout toe en bak ca. 5 minuten. Doe de tomaten, de kikkererwten en de garam masala erbij en schenk er een beetje water bij (tot alles bijna onder staat) en breng aan de kook. Laat het vervolgens 5-10 minuten zachtjes stoven. Roer een paar keer om, tot de bloemkool gaar is. Roer wat verse koriander door de curry en eventueel nog wat peper en zout. Dien de curry op met nog wat verse koriander en volkoren rijst of naanbrood.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.