In Recepten

Hoofdgerecht voor 2 personen / 470 kcal

Ingrediënten:

  • 1/2 middelgrote bloemkool, de roosjes
  • 1 el zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 200 gr tomaten (mag uit blik, voorkeur is vers)
  • 200 gr kikkererwten (mag uit blik, voorkeur is gedroogde)
  • 1 tl garam masala
  • verse koriander
  • zout en peper

Bereiden:

Kook de bloemkoolroosjes halfgaar en giet af. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit op middelhoog vuur ca. 10 minuten. Roer het regelmatig om, zo voorkom je dat het aanbrand. Voeg de koriander, komijn, chilipoeder, peper en zout toe en bak ca. 5 minuten. Doe de tomaten, de kikkererwten en de garam masala erbij en schenk er een beetje water bij (tot alles bijna onder staat) en breng aan de kook. Laat het vervolgens 5-10 minuten zachtjes stoven. Roer een paar keer om, tot de bloemkool gaar is. Roer wat verse koriander door de curry en eventueel nog wat peper en zout. Dien de curry op met nog wat verse koriander en volkoren rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!