Hoofdgerecht voor 4 personen / 490 kcal
Ingrediënten:
- 1,5 kg ongeschilde asperges
- 1 kg krieltjes met schil
- 4 middelgrote eieren
- 40 gr ongezouten roomboter
- 200 gr plakjes achterham
- Nootmuskaat
Bereiden:
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges rechtop in een aspergepan met de kopjes naar boven. Voeg zo veel water toe dat de kopjes net niet onder staan. Voeg eventueel zout toe. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. verder gaar worden. Kook ondertussen de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Giet af en laat in de pan zonder deksel uitdampen tot gebruik. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren fijn met wat roomboter en voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Verdeel de asperges over de borden. Leg de aardappelen en de ham ernaast en verdeel het eiermengsel over de asperges. Doe nog een klontje boter en nootmuskaat over de asperges en aardappelen.
Tip: je kunt ook peterselie gebruiken i.p.v. nootmuskaat.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.