In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 490 kcal

Ingrediënten:

  • 1,5 kg ongeschilde asperges
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 4 middelgrote eieren
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr plakjes achterham
  • Nootmuskaat

Bereiden: 

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges rechtop in een aspergepan met de kopjes naar boven. Voeg zo veel water toe dat de kopjes net niet onder staan. Voeg eventueel zout toe. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. verder gaar worden. Kook ondertussen de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Giet af en laat in de pan zonder deksel uitdampen tot gebruik. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren fijn met wat roomboter en voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Verdeel de asperges over de borden. Leg de aardappelen en de ham ernaast en verdeel het eiermengsel over de asperges. Doe nog een klontje boter en nootmuskaat over de asperges en aardappelen.

Tip: je kunt ook peterselie gebruiken i.p.v. nootmuskaat.

Eet smakelijk!