In Recepten

5 stuks / 250 kcal

Ingrediënten:

5 plakjes diepvries bladerdeeg

1 appel

50 gr rozijnen

1/2 tl gemalen kaneel

Beetje kristalsuiker

1 kleine ei

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil en snijd de appel in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm. Meng de appel met de rozijnen en de kaneel.

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Klop het ei los. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met een beetje suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Probeer een gratis weekmenu