In Recepten

Hoofdgerecht voor 3-4 personen / 450 kcal

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 6 grote aardappelen, in stukken
  • 2 uien, grof gesneden
  • 3-4 tomaten, in stukken
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl garam massala
  • 1/2 – 1 tl zout
  • Peper naar smaak

Bereiden:

Doe de olijfolie en de knoflook in de Tajine en verwarm deze op een laag vuurtje. Wanneer de olie heet is, doe je er de uien en het zout erbij en laat deze ca 5 minuten op een laag vuurtje zacht worden. Schep wel regelmatig om. Voeg de aardappelen en de bloemkool erbij en laat weer 5 min mee stoven. Doe vervolgens de kruiden in een glas en vul het glas met warm water. Roer de kruiden in het glas, tot dat er geen klontjes meer in zitten. Voeg de tomaat en het kruidenwater toe en laat vervolgens de aardappelen en groente op een laag vuurtje ca 10-15 minuten gaar stoven.

Eet smakelijk!