In Recepten

Hoofdgerecht voor 1 persoon / 250 kcal

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook, fijn geperst
  • snufje gedroogde chilivlokken of 1/4 rode peper, fijn gesneden
  • 2-3 el olijfolie
  • zout en peper
  • Griekse yoghurt
  • Verse munt of pesto (optioneel)

Bereiden:

Verwarm de oven op 190˚C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Maak met een klein, scherp mesje diepe sneden in het vruchtvlees, maar let op dat je niet door de schil heen snijdt.

Vermeng de knoflook met de olijfolie en de chili door elkaar en verdeel dit tussen de openingen in de aubergine. Leg de aubergines in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en verdeel nog wat extra olijfolie over de aubergines. De aubergines zouden helemaal bedekt moeten zijn.

Bak de aubergines ca 50 minuten in de oven, tot ze diep goudbruin zijn en geslonken.

Laat de aubergines iets afkoelen en serveer ze met yoghurt en eventueel verse munt of met pesto.

Lekker met een couscous salade en groenten uit de oven.

Eet smakelijk!