Hoofdgerecht voor 4 personen – kcal 150 kcal
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele of groene paprika
- 2 el olijfolie
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 2 grote tomaten
Bereiden:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd te tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette, paprika’s en tomaten toe en bak nog 5 min. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de ratatouille met een stuk brood en een stukje gegrilde vis of vlees.
Tip: voor een iets pittigere smaak kan je ook een Spaans pepertje toevoegen aan het gerecht.
Dit gerecht kan je een aantal dagen bewaren in de koelkast en is ook heerlijk door de pasta of door een salade.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.