In Recepten

Bijgerecht voor 2 personen / 90 kcal

Ingrediënten:

  • 1/2 rode kool
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote appel
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 kruidnagels
  • peper en zout

Bereiden:

Snijd de rode kool in kleine reepjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de appel en snijd in blokjes.

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de ui en knoflook in 3 minuten.s

Voeg de rodekool en de kruidnagel toe en een beetje warm water. Stoof de rodekool in ca 20 minuten gaar. De rodekool hoeft niet onder te staan, maar blijf tussendoor roeren en kijk of er wellicht iets meer water bij moet. Wanneer de rodekool bijna gaar is, voeg je de balsamico azijn, peper en zout en de appel toe. Laat de kool nog ca 10 minuten stoven. Lekker met gekookte aardappelen en stoofvlees.

Eet smakelijk!