Hoofdgerecht voor 1 persoon / 550 kcal
Ingrediënten:
62 gr sushi rijst
30 ml rijstazijn
1/4 el sesamolie
1/4 rode ui
35 gr wortel julienne
75 gr verse tonijn steak
1/2 tl wasabi
1/2 el kikkoman (sojasaus)
50 gr radijsjes
30 gr zeewiersalade
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2/3 van de rijstazijn door de warme rijst. Laat de rijst afkoelen.
Snijd de ui in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er het kokend water over. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd ondertussen de tonijn in blokjes of reepjes van 1 cm. Meng de tonijn met de wasabi, sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd de radijsjes in dunne plakjes en snijd de wortel in dunne reepjes.
Doe de rijst in een kom. Verdeel de ui, tonijn, radijs, wortel en zeewiersalade erover.
TIP: Ook lekker met biet julienne en avocado
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.