Lunch- of hoofdgerecht voor 6 personen / 280 kcal
Ingrediënten:
- 3 middelgrote aardappelen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 500 gr broccoli
- 1 1/2 lt groente bouillon van tablet
- 100 ml kookroom light
- 1 tl chilipoeder
- parmezaanse kaas
Bereiden:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de stronk van de broccoli in stukken en de rest in roosjes.
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en voeg de aardappel, ui en broccoli toe. Fruit de groente in circa 5 minuten en voeg daarna de groente bouillon toe. Kook de groente op laag vuur in circa 15-20 minuten gaar.
Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kookroom en de chilipoeder toe. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Breng eventueel op smaak met verse peper. Verdeel over diepe borden en garneer met parmezaanse kaas.
Tip: Doe ook eens wat groene pesto door de soep voor een stevigere bite.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.