In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 660 kcal

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr runderlappen
  • 1 el paprika poeder
  • 2 el olijfolie
  • 3 winter wortelen, in schijfjes
  • 2 paprika’s, in stukken
  • 1 el gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 ml runderbouillon

Bereiden:

Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook fijn. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de knoflook, paprika poeder en Italiaanse kruiden 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Doe het vlees en de tomatenblokjes in de pan. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan op laag vuur 2 1/2 uur stoven.

Voeg de laatste 30 – 45 minuten de wortel en paprika’s toe aan de stoof en breng opnieuw aan de kook. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met pasta of gnocchi. 

Eet smakelijk!