In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 450 kcal

Ingrediënten:

4 rode of gele paprika’s

1 ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
300 gr rundergehakt
300 gr volkoren of wilde rijst
200 gr mais in blik
1 el pikante paprikapoeder

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout. Vul de paprika’s met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar. Lekker met een groene salade en bruin stokbrood.

Tip: vervang de mais door geitenkaas.

 

Eet smakelijk!