Hoofdgerecht voor 4 personen / 450 kcal
Ingrediënten:
4 rode of gele paprika’s
1 ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
300 gr rundergehakt
300 gr volkoren of wilde rijst
200 gr mais in blik
1 el pikante paprikapoeder
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de helften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 3 min. gaar en rul. Voeg de rijst en de uitgelekte mais toe en breng op smaak met het paprikapoeder en peper en zout. Vul de paprika’s met het mengsel en besprenkel met de rest van de olie. Bak in ca. 20 min. zacht en gaar. Lekker met een groene salade en bruin stokbrood.
Tip: vervang de mais door geitenkaas.
Eet smakelijk!
Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente, vitaliteitscoach en expert op het gebied van migraine en voeding.
Naturally by Cynthia is er voor particulieren en zakelijke klanten.
Ik focus niet op afvallen, maar op een gezondere leefstijl.
Mijn online coaching programma’s helpen jou om op een gezonde en natuurlijke manier blijvend af te vallen. Je leert bewust te worden van je gedrag en wat je lichaam aan energie (voeding) nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Je voelt je vitaler en energieker dan ooit en je kan beter omgaan met stress.
Voor bedrijven heb ik speciale programma’s en workshops ontwikkeld. Deze helpen werkgevers en medewerkers om de vitaliteit en productiviteit te verbeteren en ziekteverzuim te verminderen.