In Recepten

Voorgerecht voor 2 personen / 330 kcal

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 300 g spinazie, panklaar
  • 2 el olie 
  • 6 dl groente bouillon (van tablet voorkeur Zonnatura)
  • 40 g belegen 30+ kaas

Bereiden:

Pel de uit en knoflook en snipper deze fijn. Hak of snijd de spinazie iets kleiner. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de ui, knoflook, chilipoeder en de spinazie. Voeg de bouillon toe en laat een paar minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Maal er wat peper over en voeg eventueel zout naar smaak toe. Snijd de kaas in kleine blokjes en schep deze vlak voor het serveren door de soep.

Tip: Je kunt de kaas vervangen door gerookte zalm.

Eet smakelijk!