In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 495 kcal

Ingrediënten:

  • 4 st witte vis filet
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 2 el peterselie, vers
  • 4 el bieslook, vers
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap
  • 2 el paneermeel
  • 4 volkoren broodjes
  • Olie of boter om te bakken
  • Mayonaise

Bereiden: 

Snipper de ui en hak de peterselie en bieslook grof. Snij de vis in grove stukken. Doe de vis, de ui, verse kruiden en 1/2 tl zout in een keukenmachine. Voeg mosterd, citroensap en peper toe. Voeg de paneermeel erbij. Meng in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer). Vorm vier burgers, dek af met folie en zet circa 20 minuten in de koelkast om op te stijven.

Bak de visburgers op laag vuur mooi bruin en gaar.  Serveer de burgers op 4 broodjes met wat sla en mayonaise.

Tip: lekker met een groene salade

Eet smakelijk!