In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen | 460 Kcal

Ingrediënten:

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 70gr tomatenpuree
  • 1 tl komijn poeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 1/2 l water
  • 3 groentebouillon blokjes
  • 300 gr gedroogde rode linzen
  • 100 gr pasta schelpjes
  • 125 gr gerookte spekblokjes

Bereiden:

Schil en snijd de winterwortel in grove stukken. Snijd de prei en de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui,  knoflook en spekblokjes circa 2 minuten. Voeg de wortel en prei toe en bak deze ook even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, cayennepeper en komijnpoeder toe, roer goed door en bak deze nog circa 2 minuten mee.

Schenk water erbij en voeg de bouillonblokjes, de linzen en pasta toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan, op laag vuur ± 15 minuten koken.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Probeer een gratis weekmenu