In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 380 kcal

Ingrediënten Suddervlees:

  • 4 el vloeibaar braadproduct / boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 700 gr magere runderlappen, in stukken
  • 1 el bloem
  • peper en zout
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 2 jeneverbessen
  • 1 takje tijm
  • 1 el stroop
  • 2 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
  • 1 el grove mosterd

Bereiden Suddervlees:

Verwarm de boter in een braadpan en fruit de ui lichtbruin. Schep de uien uit de pan. Schud het vlees om met de bloem, peper en zout en bak het in porties rondom bruin. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Breng langzaam aan de kook en laat op een lage temperatuur met de deksel op de pan in circa 2,5 uur gaar stoven. Gebruik eventueel een sudderplaatje.

Ingrediënten Rodekool:

  • 2 el vloeibaar braadproduct / boter
  • 1 rode of witte ui, in halve ringen
  • 1 kg rodekool, panklaar en gesneden
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • zout en peper
  • 1 el rode wijnazijn
  • 300 ml water
  • 2 goudrenetten, geschild en in stukjes

Bereiden Rodekool:

Verwarm de boter in een grote pan en fruit de ui op een lage stand in circa 5 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de appel, toe en breng aan de kook. Laat de de rodekool in circa 45 minuten gaar stoven in een gesloten pan. Roer af ten toe om. Voeg de appelstukjes toe en breng de kool op smaak met peper en zout. Laat de appel nog 10 minuten mee stoven.

Eet smakelijk!