In Recepten

Voor- of lunchgerecht voor 6 personen / 200 kcal

Ingrediënten:

  • 1 kg pompoen, gewassen zonder pitten en in stukken
  • 1,5 liter groentebouillon, van tablet
  • 1 el kokosolie
  • 350 winterwortel, schoongemaakt en in stukken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in schijfjes
  • 2 cm verse gember, in plakjes
  • 1 tl cayennepeper
  • sap van 1 sinaasappel

Bereiden:

Verwarm de kokosolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel, ui en knoflook circa 5 minuten. Schep regel­matig om. Schep cayennepeper en de sinaasappelsap erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar. Pureer de soep. Breng op smaak met gemalen peper.

Tip: Lekker met crème fraîche. Wil je minder e-nummers gebruiken, kies dan voor de groentebouillon blokjes van Zonnatura.

Eet smakelijk!