In Recepten

Hoofdgerecht voor 4 personen / 498 kcal

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen geschild en in stukken
  • 50 g boter
  • 4 haaskarbonade
  • 100 ml warme halfvolle melk
  • 500 g verse spinazie, panklaar en grof gehakt
  • nootmuskaat
  • 150 g geraspte oude kaas 30+

Bereiden

Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de boter. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze om en om bruin in de boter. Voeg een paar eetlepels water toe en laat een paar minuten gaar sudderen. Giet de aardappelen af en laat uitlekken. Voeg de warme melk en de rest van de boter toe en stamp tot een grove puree. Voeg de spinazie toe en roer tot dat deze een beetje geslonken is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de kaas door de stamppot en serveer met de karbonades en jus.

Eet smakelijk!